Gamification – toate articolele reunite !

10 apr.

Salut, 

Daniel sunt. Iti scriu randurile astea de pe malul unui lac, de undeva de la marginea Bucurestiului, de la umbra unei salcii pletoase, cu un espresso scurt in fata, care miroase demential.

De aici am scris majoritatea articolelor din ultimele doua luni, asa ca am decis ca de aici sa si fac un rezumat al intregii serii.

Puteam lejer sa scriu o carte care sa se numeasca: “Productiv prin joaca”. In schimb am preferat sa scriu articole “inlantuite”, intr-o serie dedicata celor care vor sa fie eficienti, dar fara sa simta si durerea, anxietatea, oboseala – aferente acestei stari. 

Din pacate oamenii fug de rezultate, pentru ca in mintea lor ele se leaga de suferinta.

“De ce ai vrea sa muncesti din greu pentru visul tau, fara sa ai garantia ca vei ajunge la final sau ca nu vei esua?”

Este una dintre cele mai des puse intrebari, chit ca o constientizam (in sensul in care ne raspundem singuri la intrebare cu un sec si dezamagitor “Nu merita!”), chit ca intrebarea de macina pe interior, fara sa fim constienti de ea. 

Cand vine vorba de un proiect nou, cel mai toxic lucru care se poate intampla pe parcurs este sa simti indoiala. Fata de proiect, fata de tine, fata de lumea in care traiesti, fata de viitorul care se asterne in fata ta.

Sa gasesti o metoda prin care “drumul” sa se transforme intr-o poveste faina, in care metaforele iti dau o naivitate de copil, care inainteaza fara sa stie cat de greu este, doar pentru ca se distreaza dar si pentru ca … nu ii pasa de “greutati”… devine prioritar. 

Asta a fost scopul meu cand am scris aceasta serie de articole. 

Pentru ca materialul s-a intins pe nu mai putin de 11 parti separate, am decis sa le strang pe toate intr-un singur loc, in cazul in care vrei sa il citesti cap coada. 

Partea I: Intro
Partea a II-a: Paralela dintre viata si povesti
Partea a III-a: Cei 7 pitici ai productivitatii
Partea a IV-a: Eroul 
Partea a V-a: Dragonul
Partea a VI-a: Dusmanii – care te impiedica sa obtii rezultate
Partea a VII-a: Aliatii – care te ajuta sa inaintezi 
Partea a VIII-a: Celor care vor sa stie cum
Partea a IX-a: Harta – cum desenezi o strategie 
Partea a X-a: Cele 3 blocaje universale
Partea a XI-a: 10 Arme care te ajuta sa lupti cu delasarea, lipsa de productivitate, energie si entuziasm

Singura mea rugaminte este ca, atunci cand citesti materialele, sa nu uiti sa lasi si cate un comentariu cu parerea ta, de fiecare data. ConstruimImperii.Ro este o comunitate care se bazeaza pe experienta fiecaruia dintre noi, iar asta inseamna ca povestile tale pot inspira si ajuta pe altii sa inainteze.

Succes,

Cu drag,
Daniel Zarnescu

PS: cat de curand comunitatea ConstruimImperii.Ro – va suferi cateva modificari, destul de mari din punctul meu de vedere. Ramai aproape, ca si pana acum, ca sa afli ce mai pun la cale. 

 

 



Ti-a placut articolul asta?

Accesează GRATUIT două ghiduri care au dat naștere la sute de afaceri în România - studenți, angajați, freelanceri, experți de orice fel și antreprenori care și-au revoluționat modul în care își vând produsele și serviciile.

Introdu adresa de e-mail și primești GRATUIT cele două ghiduri ce te vor ajuta să câștigi bani din propria ta afacere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 thoughts on “Gamification – toate articolele reunite !

  1. Cea mai bună serie de articole pe care le-am citit pe blog.
    Am citit fiecare articol când a apărut și deja observ efecte – sunt mai relaxat și nu mai stau atâta în planificare si detalii – ceea ce, pentru mine, e GENIAL!

    Mai iau o dată seria asta, acum că o am pe toată pusă cap la cap.
    Recomand dacă vrei să-ți schimbi percepția despre muncă și productivitate.
    Înainte, cuvintele astea îmi intorceau stomacul pe dos (muncă, eficiență, productivitate….bleah) – acuma parcă sunt extraterestru. Unii prieteni se uită puțin ciudat când le spun că “abia aștept să muncesc”. Mulțumesc.

  2. Interesante! maM greu cu pusul in practica…dar cu perseverenta si rabdare se pare ca se obtin rezultate! Multumim pt oportunitatea de a le avea bine structurate!

    • Rabdarea este cheia. In general oamenii percep prea putin cat de mult dureaza sa construiesti ceva durabil, de valoare (emotionala) pentru tine. Zi de zi sa fii acolo pentru visul/obiectivul tau.

      • Referitor la întrebarea :Cum sa-ți păcălești minte a sa -ți placa ceea ce faci ?Am lucrat în producție unde unele faze de lucru erau mai ușoare ,altele mai grele ,ca sa mi fie mai ușor am transformat munca pe care o prestam în exerciții și astfel totul a devenit mai ușor !Mihaela

  3. Salve Daniel,

    Aranjarea articolelor in felul acesta si ‘sub-articolele’ din partea VIII m-au facut sa raman conectat pe o idee si sa-mi conturez imaginea ce voiai sa ne-o transmiti mult mai clar.

    Excelenta organizare de idei. Spor sa avem !

  4. Pingback: Top 3. Daniel Zărnescu, Sarah Raymond și Serena Williams – Să ”creștem” împreună….

  5. Pingback: Top 3. Daniel Zărnescu, Sara Raymond și Serena Williams – Să ”creștem” împreună….