Politica de protectie a datelor

POLITICA DE PROTECȚIE A DATELOR

CONSTRUIM IMPERII este un blog independent detinut de Daniel Zarnescu (vezi aici mai multe informatii), ce prelucreaza in siguranta datele tale cu caracter personal.

CONSTRUIM IMPERII repecta prevederile legale privind protectia persoanelor referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor Personale 679/2016.

Pentru a intelege mai bine politica noastra de protectie a datelor, te rugam sa citesti acest material. Iti stam la dispozitie pentru informatii si pe e-mail la daniel@construimimperii.ro.
Ce fel de date personale prelucram

CONSTRUIM IMPERII colecteaza informatie de la utilizatorii sai prin urmatoarele modalitati: direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverul care gazduieste site-ul sau de serviciul extern de monitorizare Google Analytics, precum si prin intermediul cookieurilor.

Datele personale pe care le prelucram sunt: nume, prenume, adresa de e-mail, IP.
Cand vizitezi site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul tau, cum ar fi informatii despre browser, adresa IP, ora vizitei, locul de unde ai intrat pe site, informatii despre dispozitiv (cum ar fi modelul de hardware, versiunea sistemului de operare, browserul folosit etc). CONSTRUIM IMPERII, ca si alti operatori, inregistreaza aceste informatii cu scopul de a imbunatati experienaa utilizatorilor si calitatea serviciilor oferite.
Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri pe care o vom oferi catre parteneri sau terte retele de publicitate este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nicio informatie identificabila personal despre niciun utilizator individual.
Cu exceptia cazurilor impuse sau permise de lege, CONSTRUIM IMPERII nu va utiliza sau dezvălui date personale in scopuri nedeclarate si neagreate de tine. Pastram datele tale in concordanta cu toate cerintele de raportare si pastrare de documentatie aplicabile din punct de vedere legal sau etic.

Scopul pentru care prelucram date personale
Solicitam si prelucram date personale pentru:
Abonarea la Newsletter
Atunci cand te abonezi la newsletter iti cerem adresa de email pentru a-ti putea trimite instiintari cu privire la articolele publicate pe blog, cu privire la diverse produse/servicii /evenimente sustinute de Daniel Zarnescu sau a altor activitati care fac obiectul acestui site. Nu vom trimite niciodata informari sau materiale promotionale care nu au legătura directa cu campaniile si activitatile desfasurate pe http://construimimperii.ro.
Nu vom divulga/vinde niciodata unor terti adresele din aceasta baza de date si ne vom asigura prin toate mijloacele care ne stau la dispozitie ca aceste informatii sunt in siguranta. Pentru trimiterea newsletterului si pentru administrarea bazei de date de emailuri abonate, CONSTRUIM IMPERII foloseste serviciul Convertkit.com. Pentru informatii suplimentare poti consulta si Politica de confidentialitate a Convertkit.com https://convertkit.com/privacy/.
Informatii publice afisate pe site in urma completarii formularului de contact sau folosirea formularului de contact pentru mesaje
CONSTRUIM IMPERII foloseste pentru sectiunea de contact un modul software pus la dispoziție de Contactform7.com. Pentru a adauga un comentariu in sistem este necesara completarea urmatoarelor informatii cu caracter personal: nume, adresa de email. Aceste informatii ajung si in posesia CONSTRUIM IMPERII si se supun politicilor de confidentialitate prezentate in aceasta pagina. Datele introduse in acest sistem sunt stocate pe serverul Romarg.ro, motiv pentru care iti recomandam sa consultati si politica de confidentialitate a furnizorului disponibila aici: https://www.romarg.ro/politica-de-confidentialitate.html
Cookie-uri:
CONSTRUIM IMPERII foloseste cookie-uri pentru a-ti permite folosirea cat mai utila a serviciilor noastre si in scopul obtinerii de informatii statistice care sa ne permita imbunatatirea serviciilor noastre. Cookieurile (asa cum sunt definite in Politica de Cookies) ne permit sa salvam informatiile tale de acces si preferintele tale de navigare astfel incat sa nu fii nevoit sa le introduci din nou data viitoare când ne vei vizita.
Cookie-urile sunt fisiere de tip ”.txt”, oferite browserului tau de un server web si stocate apoi pe hard-discul computerului tau. Folosirea cookie-urilor este un standard actual la multe dintre site-urile importante pe care le vizitezi. Majoritatea browserelor sunt setate sa accepte cookie-uri. Daca insa preferi acest lucru, poti seta browser-ul sa blocheze toate cookie-urile, inclusiv cele asociate cu serviciile noastre, sau sa indice cand plasam un cookie. Cu toate acestea, este important sa retii ca este posibil ca multe dintre serviciile noastre sa nu funcţioneze corespunzator dacă ai dezactivat cookie-urile.
CONSTRUIM IMPERII utilizează remarketingul prin Google Analytics pentru a face publicitate online
Domeniul web construimimperii.ro foloseste optiunea de publicitate Remarketing oferita de Google.  Prin intermediul acestui tip de publicitate, Google colecteaza cookies de pe acest site pentru a-ti arata campanii publicitare mai aproape de interesele tale, exprimate prin tipurile de pagini accesate in trecut pe acest domeniu web (construimimperii.ro).
Distribuitorii terta parte, inclusiv Google, afiseaza anunțurile noastre pe site-uri de pe internet. Acest site precum și distribuitorii terta parte, inclusiv Google, utilizeaza modulele cookie primare (cum ar fi modulul cookie Google Analytics) si modulele cookie terta parte (cum ar fi modulul DoubleClick) in combinatie pentru a informa, a optimiza si a difuza anunturi in functie de vizitele anterioare efectuate de Dvs. pe site.
Temeiurile prelucrarii
CONSTRUIM IMPERII va prelucra datele tale personale pentru scopurile prezentate mai sus, pentru care ti-ai dat consimtamantul si te-ai inregistrat sau ai continuat navigarea pe construimimperii.ro.

Durata de stocare si prelucrare a datelor personale
Prelucram si stocam datele personale pe durata necesara indeplinirii scopurilor pentru care datele au fost colectate si in orice caz pe perioada impusa de reglementarile legale aplicabile.

Baza noastra de date va fi revizuita si actualizataanual astfel incat sa nu stocam date care nu mai sunt necesare scopurilor pentru care au fost colectate.

Masuri de securitate a datelor
CONSTRUIM IMPERII asigura masurile tehnice si juridice adecvate pentru a asigura o protectie efectiva a datelor cu caracter personal apartinand persoanelor care ne furnizeaza astfel de date. Ne angajam sa pastram datele tale personale in siguranta si luam masurile rezonabile in acest sens, inclusiv impotriva accesului neautorizat, al utilizarii neautorizate a datelor, distrugerii, pierderii sau alterarii acestora.

Transmiterea datelor catre alte persoane
Este posibil sa transmitem datele personale pe care ni le furnizezi catre companii afiliate si/sau catre alti parteneri si colaboratori cu care avem stabilite raporturi contractuale in vederea desfasurarii activitatilor noastre si a indeplinirii obligatiilor legale care ne revin, cum ar fi: furnizorii de servicii informatice, de servicii de marketing si alti asemenea furnizori.

Categoriile de servicii pentru care colaboram cu furnizorii mai sus mentionati si datele cu caracter personal transferate acestora sunt urmatoarele:
Servicii SMTP (comunicare email) – adresa de e-mail;
Servicii newsletter – adresa de e-mail, nume, prenume, numar de telefon;
Servicii de comentarii – nume, prenume, e-mail;

De asemenea, putem transmite unele din datele personale colectate catre autoritatile sau institutiile publice competente, atunci cand legea impune acest lucru sau catre instantele de judecata atunci cand ne aparam in justitie sau c\nd ni se cere de catre instanta acest lucru.
Partajarea datelor personale catre terti in conditiile stipulate mai sus presupune acceptarea de catre tine a faptului ca beneficiarii pot avea practici separate de confidentialitate si de colectare a datelor. CONSTRUIM IMPERII nu are nici un fel de control si nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implica folosirea acestor practici independente de confidentialitate.
Ce drepturi ai in legatura cu datele personale pe care ni le furnizezi:
Te asiguram si iti respectam drepturile stabilite prin legislatia in vigoare.

Suntem atenti la asigurarea dreptului tau de a primi informatii clare, transparente, usor de inteles si accesibile cu privire la modul in care iti prelucram datele, inclusiv detalii legate de drepturile pe care le detii in acest sens si care sunt prezentate si in acest document.

Dreptul de acces la date – ai dreptul de a obtine din partea CONSTRUIM IMPERII o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc, precum si acces la datele respective; totodata, poti obtine o copie a datelor cu caracter personal furnizate catre noi și care fac obiectul prelucrarii; pentru orice alte copii solicitate de tine, CONSTRUIM IMPERII poate percepe o taxa rezonabila, bazata pe costurile administrative; in cazul in care introduci cererea in format electronic si cu exceptia cazului in care soliciti un alt format, informatiile iti vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat in mod curent;

Dreptul la rectificare – ai dreptul de a obtine rectificarea de catre CONSTRUIM IMPERII a datelor cu caracter personal inexacte, precum si dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete; CONSTRUIM IMPERII va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice rectificare a acestora, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si te va informa cu privire la acesti destinatari, daca vei solicita acest lucru;

Dreptul la stergerea datelor – ai dreptul de a obtine din partea CONSTRUIM IMPERII stergerea datelor cu caracter personal care te privesc, fara intarzieri nejustificate, iar CONSTRUIM IMPERII are obligatia de a sterge datele respective, atunci cand: (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; (ii) iti vei retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; (iii) te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; (iv) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; (v) datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale ce revine CONSTRUIM IMPERII in temeiul dreptului Uniunii sau al legislației romane; CONSTRUIM IMPERII va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice stergere a acestora, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si te va informa cu privire la acesti destinatari, daca vei solicita acest lucru;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – ai dreptul de a obtine din partea CONSTRUIM IMPERII restrictionarea prelucrarii in cazul in care te afli intr-unul din urmatoarele cazuri: (i) contesti exactitatea datelor, pentru perioada care ii permite CONSTRUIM IMPERII sa verifice exactitatea datelor; (ii) prelucrarea este ilegala, iar tu te opui stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; (iii) CONSTRUIM IMPERII nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar tu le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau (iv) te-ai opus prelucrarii pentru intervalul de timp an care se verifica daca drepturile legitime ale CONSTRUIM IMPERII prevaleaza asupra drepturilor tale; CONSTRUIM IMPERII va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice restrictionare a prelucrarii, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si te va informa cu privire la acesti destinatari, daca vei solicita acest lucru;

Dreptul la portabilitatea datelor – ai dreptul de a primi datele tale cu caracter personal, astfel cum acestea au fost furnizate catre CONSTRUIM IMPERII, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si de a transmite aceste date altui operator, in anumite conditii; in exercitarea acestui drept, ai dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la CONSTRUIM IMPERII la alt operator atunci cand acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic;

Dreptul la opoziție – ai dreptul de a te opune, din motive legate de situatia particulara in care te afli, in orice moment, prelucrarii datelor tale cu caracter personal, inclusiv crearii de profiluri pe baza respectivelor dispozitii;

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri;

Dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de a-ti retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal efectuate de CONSTRUIM IMPERII pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

Iti poti exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte usor, prin simpla transmitere a unei solicitari pe e-mail la adresa daniel@construimimperii.ro.

CONSTRUIM IMPERII are dreptul de a modifica Politica de protectie a datelor oricand, fara o notificare prealabila, postand varianta actualizata pe site. Ai obligatia de a citi Politica de protectie a datelor si Politica de cookie-uri ori de cate ori accesezi site-ul.